Markus Alholm
Markus Alholm
Markus on kokenut johtaja teknologiateollisuuden saralta. Hän on toiminut toimitusjohtajana Suomessa mm. Vattenfallia, Alstomilla sekä GE:llä. Viimeksi Markus on kehittänyt biotekniikkayritys Chempoliksen sekä Fortum Bio2X liiketoimintoja ja organisaatioita myös Intian tärkeällä markkinalla. Monissa muutoksissa mukana ollut Markus ymmärtää muutosjohtamisen tarpeet: Markus haluaa saada ihmiset toimimaan aidosti tiiminä. Siksi osaava ja motivoiva ihmisjohtaminen on avain onnistumiseen, esimerkiksi fuusioiden yhteydessä Markus on tuonut eri yritysten johtoryhmät fyysisesti yhteen. Erittäin kielitaitoinen Markus on mainiosti verkottunut sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kadettikoulun käyneenä Markus on hoitanut tärkeitä luottamustehtäviä maanpuolustuksen hyväksi, siviilikoulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri Hankenilta.
Ara Hopia
Ara Hopia
Ara on Kulmia-konsernin hallituksen puheenjohtaja, partneri ja yrityksen perustaja. Aran johdolla tasaisesti kasvanut Kulmia on asiakkaittensa kumppani liiketoiminnan kehittämisessä strategian, asiakaskokemuksen, myynnin ja johtamisen alueilla. Strategiatyö, strategian kirkastaminen ja yritysten toimintakulttuurin ja toimintatapojen uudistaminen ovat Aran monipuolisen osaamisen ydintä. Itse politiikkaa hyvin tunteva ja yhteiskunnan huipulle vahvasti verkottunut Ara toimi pitkään liikkeenjohdon konsulttiyhdistyksen hallituksessa, varapuheenjohtaja ja vuosina 2020-2022 puheenjohtajana. Aralla on lisäksi myös useita muita hallitusvastuita ja luottamustehtäviä. Ennen omaa yritystoimintaa Ara toimi Leonia Pankin markkinointijohtajana ja Sampo Pankin aluejohtajana sekä myyntijohtajana. Ara on hallintotieteiden maisteri, HHJ, CMC (Certified Management Consultant), sekä sertifioitu DiSC, Work of Leaders ja Time Master –valmentaja.
Ilkka Niemelä
Ilkka Niemelä
Ilkka on riippumaton asiantuntija ja neuvonantaja teollisuuden ja digitalisaation alalla. Entinen Teknologiateollisuuden kone- ja metallituoteteollisuuden johtaja tuo mukanaan yli kolmenkymmen vuoden teollisuuskokemuksen. Teknologiateollisuus ry:n palveluksessa Ilkka edisti yritysten kilpailukyvyn kehittämistä yhdessä jäsenyritysten ja sidosryhmien kanssa sekä vaikutti liiketoimintaympäristön kehittämiseen sekä kotimaassa että Euroopassa. 2008-2017 Ilkka toimi järjestön suurimman toimialan, kone- ja metallituoteteollisuuden johtajana, ja vuonna 2015 hän oli yritysten toivomuksesta käynnistämässä Finnish Industrial Internet Forumia (FIIF) . Pitkän kokemuksensa ansiosta hänellä on erittäin hyvä tuntemus alan yrityksistä sekä niiden liiketoiminnasta ja teknologioista. Tiiviissä yhteistyössä eurooppalaisen teknologiateollisuuden (Orgalim) kanssa painottuivat erityisesti teollisuuden digitalisaatio ja uudistuminen. Ilkka on koulutukseltaan DI ja HHJ.
Giovanni Sciavicco
Giovanni Sciavicco
Giovanni on arvostettu kansainvälisten teknologiainvestointien ja strategiatyön ammattilainen. Mm. Hewlett-Packardilla Pohjois-Euroopan konsultointia johtaneella Giovannilla on syvä strateginen ymmärrys niin teknologioiden kuin palveluidenkin kehityksestä. Giovanni on tätä kautta myös yritysfuusioiden ammattilainen. Suomalais-italialaisena Giovanni navigoi sujuvasti niin pohjoisissa kuin eteläisissä kulttuureissa ja tuntee monipuolisesti kansainvälistä taloutta ja kehitystä mm. Pohjois-Afrikassa. Giovanni onkin erinomaisesti verkottunut sekä Suomessa, Italiassa että myös maailmanlaajuisesti. Pohjan Giovannin uralle teknologian parissa antoi oma ohjelmointi- ja tietoliikenneosaaminen jo kauan ennen kuin esimerkiksi koodauksen merkitys alettiin yleisesti ymmärtää. Giovanni on mentoroinut lukuisia yrityksiä ja yrittäjiä ja töidensä lisäksi panostanut paljon hyväntekeväisyyteen.
Leena Vainiomäki
Leena Vainiomäki
Leena on pankkialan pitkäaikainen huippuvaikuttaja ja osaaja, joka toimii nykyään hallitusammattilaisena. Hän vaikuttaa tällä hetkellä Kuntarahoituksessa riskivaliokunnan puheenjohtajana, Veikkauksen hallituksen varapuheenjohtajana sekä Suomiradan ja LRV Corp Oy:n hallituksen jäsenenä. Pankkimaailmassa hän toimi viimeksi Danske Bankin Suomen maajohtajana (2018–2020) ja tätä ennen Danske Bankissa muissa johtotehtävissä myös Tanskassa, sekä sitä ennen Nordeassa ja sen edeltäjissä jo 1980-luvun lopulta lähtien. Leena on koulutukseltaan VTM Helsingin yliopistosta ja hänellä on MBA Helsingin Kauppakorkeasta, BA kansainvälisissä suhteissa USA:sta, sekä koulutusta myös Harvardista, Whartonista ja Inseadista. Leenalla on pitkä perspektiivi johtamisesta rajat ylittävissä organisaatioissa ja häntä kiinnostavat erityisesti riskeihin varautuminen ja yritysten vastuullisuus.